B-ajokortti

Ajokorttihakemuksen liitteet

2 passivalokuvaa. Jos olet toimittanut valokuvat ajokorttia tai passia varten 1.1.2013 jälkeen, uusia kuvia ei tarvita.

Enintään 5 vuotta vanha nuorison terveystodistus tai enintään 6 kuukautta vanha lääkärintodistus.

Nykyinen ajokortti. Jos sinulle ei ole aiemmin myönnetty ajokorttia, ota mukaasi passi tai henkilökortti henkilöllisyytesi todistamiseksi.

B-ajokortti ja ajo-opetus

Ajokorttilaki ja kuljettajantutkinto uudistuivat ja muutokset tulivat voimaan 1.7.2018. Uudistuksen myötä henkilöautokorttia ajavien pakollisen opetuksen määrä vähenee ja tutkinnon merkitys kasvaa.

Henkilöauton ajokorttia ajavien tulee suorittaa:

 • 4 tuntia teoriakoulutusta liikenteen perusteista
 • ajo-opetusta vähintään 10 tuntia
 • riskikoulutusta 8 tuntia

Hyväksytyn tutkinnon jälkeen saat B-ajokortin

Hyväksytyn kuljettajantutkinnon jälkeen saat B-ajokortin, joka on voimassa 15 vuotta. Sinun tulee uusia ajokorttisi 15 vuoden kuluessa, jos haluat pitää ajo-oikeutesi voimassa. Ajokortin voi uusia aikaisintaan 6 kuukautta ennen sen voimassaoloajan päättymistä.

B-luokan ajo-oikeus

B-luokan ajokortilla sinulla on oikeus kuljettaa seuraavanlaisia ajoneuvoja:

 • Ajoneuvot, joiden kokonaismassa on enintään 3 500 kg ja jotka on suunniteltu ja valmistettu kuljettamaan kuljettajan lisäksi enintään kahdeksan henkilöä.
 • Ajoneuvoyhdistelmät, joissa on B-luokan vetoauto ja joissa hinattavan ajoneuvon kokonaismassa on enintään 750 kg.

Ajoneuvoyhdistelmät, joissa on B-luokan vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa ylittää 750 kg, mutta ajoneuvoyhdistelmän kokonaismassa on enintään 3 500 kg.-Trafi-

Vaajakoski Autokoulu Oy: Kuinka hankkia ajokortti yksityisautolle

Ole turvallinen ja valmis, kun istut ratin taakse! Olitpa ensimmäinen kerta ajo tai sinun tarvitsee vain päivittää ajokortti, Vaajakoski Autokoulu Oy auttaa sinua. 

Opi asiantuntijoilta ajo-opettajilta ja hanki oikeat paperit tien päällä. Olemme täällä tekemään prosessista nopeaa ja helppoa, joten voit ajaa missä haluat! Tarjoamme laajan valikoiman kursseja turvallisesta ajamisesta auton huoltoon. 

Vuosien ajan olemme ylpeitä siitä, että koulutamme täysi-ikäisiä ihmisiä ammattitaitoisiksi ja älykkäiksi kuljettajiksi tiellä. Tavoitteenamme on tuottaa tietoisia kuljettajia liikenneturvallisuuden parantamiseksi. 

Vaikka kuljettajat ovat vastuussa omasta ja muiden turvallisuudesta tiellä, uskomme, että meidän vastuullamme on käynnistää vastuulliset ja tarkoituksenmukaiset ajotavat. Tällä voimme auttaa vähentämään tiellä olemisen riskejä. 

Vaajakoski Autokoulu Oy: Ajaminen Suomessa

Voidakseen kuljettaa mitä tahansa ajoneuvoa Suomessa, täysi-ikäisen henkilön on hankittava asianmukainen ajokortti maan sääntöjen ja määräysten mukaisesti. Maan ajokortit on jaettu luokkiin ajettavan ajoneuvotyypin mukaan. 

Euroopan unioni (EU) ehdottaa säänneltyä, erittäin turvallista ajokorttimallia kaudella 2013–2033. Uusi ajokorttimalli, jossa on äskettäin parannetut turvaominaisuudet, otettiin käyttöön Suomessa 19. tammikuuta 2013.

Tietyn ajokortin hankkimiseksi sinun on täytettävä erilaiset vaatimukset ja haettava oikeita lupia. Kaikkien hakijoiden on suoritettava ajo-oppitunnit ja muu ajoneuvokoulutus. 

Lisäksi tiettyjä ajokorttiluokkia voidaan joutua ylläpitämään ammatillisen pätevyyden perusteella. Hakijoilla on oikeus ajaa vasta, kun itse ajokortti on annettu. Sinun on hankittava lyhytaikainen ajokortti, kun aloitat ajotunteja todellisella tiellä.

Autokoulu, kuten Vaajakoski Autokoulu Oy, voi myöntää lyhytaikaisen ajokortin ajokokeen läpäisseille. Lyhytaikaista ajokorttia voidaan käyttää niin kauan kuin opiskelijakuljettajalla on voimassa oleva ajokorttilupa.

Vaajakoski Autokoulu Oy: Ajokortti yksityiseen käyttöön

Jos olet täysi-ikäinen ja hankit ensimmäisen auton, sinun on ajettava vain oikeat ajotunnit ja asiakirjat saadaksesi ajokortin. Henkilöautoja ajaville henkilöille vaaditaan luokan B ajokortti. 

Vaatimukset Cat. B-ajokortti

Ihmisille, jotka haluavat saada kissan. B-ajokortti, vähimmäisikä on 18 vuotta. Se on voimassa ajoneuvojen, kuten henkilöautojen tai pakettiautojen, ajamisessa. Ennen kuin voit hakea ajokorttia, sinun on suoritettava vaaditut ajo-oppitunnit. 

Kun olet suorittanut oppitunnit, sinun on lähetettävä ajokorttihakemus. Se tulee lähettää myös muiden asiakirjojen kanssa, kuten:

 • 2 passi-kokoista valokuvaa. Jos olet lähettänyt kuvia ajokortillesi tai passiisi 1.1.2013 jälkeen, uusia valokuvia ei enää tarvita.
 • Terveystieto. Se voi olla nuorten terveystodistus viimeisten viiden vuoden ajalta tai viimeisten kuuden kuukauden aikana annettu terveystodistus.
 • Voimassa oleva ajokortti. Jos sinulle ei ole aiemmin myönnetty ajokorttia, tuo passi tai mikä tahansa voimassa oleva henkilökortti henkilöllisyyden todistamiseksi.

Prosessi saada Cat. B-ajokortti

Kelpoisuus Cat. B-ajokortti, sinun on suoritettava kolme vaihetta. 

 1. Hanki ajokorttilupa. Tarvitset ajokorttiluvan prosessin aloittamiseksi. Se on edellytys ajokokeen suorittamiselle. Ajokorttiluvan saamisen vähimmäisikä on 16 vuotta ja se on voimassa kolme vuotta. 
 2. Ota valtuutetut ajo-oppitunnit. Ajokorttiluvalla voit nyt suorittaa ajotunteja valtuutetulta henkilökunnalta. Voit joko ottaa sen autokoulussa tai yksityisen ohjaajan kanssa, jolla on asianmukaiset hallituksen luvat. Oppitunneissa on oltava vähintään 18 tuntia ajo-opetusta ja neljän tunnin koulutus ensimmäisen ajokortin hakijoille (EAS).
 3. Suorita kuljettajan testi Cat. B-ajokortti. Hanki kuljettajan testissä läpäisevät pisteet varmistaaksesi, että hallitset oppituntien sisällön. Testi sisältää ajo-teoriat ja tieliikenteen testin, jotta voit selvittää, voitko soveltaa oppimaasi erilaisissa liikenne-asetuksissa. Voit suorittaa teoriakokeen kuukautta ennen kuin täytät 18 vuotta.

Kun olet läpäissyt kuljettajakokeen, sinulle annetaan todistus, joka oikeuttaa sinut ajamaan Manner-Suomessa kuuden kuukauden ajan. 

Se toimii väliaikaisena ajokorttina yhdessä valokuvallisen henkilöllisyystodistuksen kanssa, kun kissasi. B-ajokorttia käsitellään. Muista aina kuljettaa sitä ajon aikana, kunnes saat virallisen ajokortin.

Varsinainen kissa. B-ajokortti postitetaan kotiosoitteeseesi viikon sisällä kuljettajatestistäsi. Lisenssi on voimassa 15 vuotta ja se on uusittava viimeisen käyttöpäivän jälkeen. Voit halutessasi uusia sen samaan luokkaan tai hakea ylempää luokkaa.

Ajokortin ehdot ja rajoitukset

Ehdot ja rajoitukset voivat tulla ajokorttisi mukana. Ne merkitään lisenssiin erityisehtoina. Jotkut yleisimmistä ehdoista ovat:

 • 103 – ajokortin kaksoiskappale (sulkeissa oleva järjestysnumero osoittaa, minkä kaksoiskappaleen sen pitäisi olla.)
 • 104 – hyväksytyt ajovarusteet (nykyisin se korvataan usein koodeilla 35 ja 78)
 • 105 – vapautus ( Tämä johtuu henkilön iästä tai terveydestä)
 • 111 – Alkoholin lukitus (Se on alkoholin lukituksen hallitsemat ajo-oikeudet)
 • 113 – Alkoholin lukitus (Tämä johtuu henkilön terveydestä)

Vaajakoski Autokoulu Oy: Hanki asianmukainen kuljettajan koulutus ja asiakirjat täällä!

Ole tiellä oikeilla taidoilla ja lisenssillä! Aina on hyvä ajatus oppia ajamaan asianmukaisella tiedolla ja luvalla. Täällä Vaajakoski Autokoulu Oy: ssä tarjoamme laajan valikoiman kursseja turvallisesta ajamisesta auton huoltoon. 

Riippumatta syystäsi, voimme tarjota ajotunteja ja ajokortteja eri tasoilla, kuten: 

 • Ajokortti autoille, moottoripyörille tai mopoille,autoille,
  • kategoria A1, A2 tai A,
  • luokka AM,
  • kategoria B, 
 • ajokortti kuorma-
  • luokat C1 ja C1E,
  • luokat C ja CE-
 • ajokortti linja-autoille,
  • luokka DE,
  • luokat D1 ja D1E

Tavoitteenamme on tuottaa älykkäitä ja huomaavaisia ​​kuljettajia liikenneturvallisuuden edistämiseksi maassa. Asiantuntijaopettajamme ja kokeneet kuljettajamme voivat aloittaa ajotaidosi oikealla ohjauksella ja paperilla.

Tarjoamme asiantuntija- ja yksityisiä ajo-oppitunteja esimerkiksi:

 • aloittelijoille, jotka vain oppivat ajamaan. 
 • Amatööri-kuljettajat, jotka haluavat saada oikeat tiedot ja ajokortit
 • Kuljettajat, jotka tekevät sitä jo vuosia ja haluavat hioa taitojaan
 • Kuljettajat, jotka haluavat saada luvan suurempiin ajoneuvoihin, kuten kuorma-autoihin ja linja-autoihin

, tutustu verkkosivustollemme muihin tarjolla oleviin kursseihin ja niiden yksityiskohtiin . Meillä on suuri joukko ajo ja automaattinen tuki kursseja voit ottaa esimerkiksi:

 • Premium ajon kurssi
 • Executive ajon kurssi
 • Rush ajon kurssi
 • Teoreettinen ajo kurssi (Online-asetus)
 • Teoreettinen ajo kurssi (luokkahuoneessa)
 • Koulutuskeskus Tietenkin 
 • laivaston kuljettajan koulutus ja arviointi
 • kuljettajantutkinto 101
 • Auton huolto 101

Vaajakoski Autokoulu Oy: Keskustele kanssamme!

Ole turvallinen ja valmiina ratin taakse riippumatta siitä, haluatko saada ajokortin yksityiseen käyttöön tai asiantuntijan työkäyttöön. Ilmoittaudu tarvitsemallesi ajokurssille Vaajakoski Autokoulu Oy: ssä. Tarjoamme laadukasta koulutusta kohtuulliseen hintaan!

Asiantuntijavalmentajamme ja kuljettajamme auttavat sinua mielellään olemaan valmis tielle! Ole luottavainen ja osaava ratin takana, kun saat oikean kuljettajan koulutuksen ja ajokortin täällä! 

Jos sinulla on kysyttävää tai muita huolenaiheita, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin!

Vaajakoski Autokoulu Oy: Yhteystiedot

Autokoulun osoite: Haapaniementie 140800 Jyväskylä

Sähköpostiosoite: toimisto@vaajakoskenautokoulu.fi

Yhteyshenkilöt: Ari (puhelin: 0500 245 072)

koulutuspäällikkö / C1, C, CE, D1 ja D koulutus 

Jarno ( Puhelin: 044 239 8122)

Liikenteen opettaja / B-, C1-, C- ja CE-opetus,

Y-tunnus: 105 1667 6

Olemme avoinna arkisin tilauksesta. 

Ajaessasi moottoritiellä Jyväskylästä käänny liikenneympyrästä oikealle Kuopion suuntaan. Käänny sillan jälkeen oikealle Haapaniemen suuntaan. Ajon jälkeen noin 300 metriä, käänny Logistigo-portille. Autokoulu sijaitsee sisäpihalla hallien A ja B välissä. Sisäänkäynti on 3. kerroksen oikeasta ovesta.

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
Cape Town, South Africa