Raskaan sarjan
ammattilainen

C-ajokortit

Olemme erikoistuneet tarjoamaan ajo-opetusta raskaille ajoneuvoille ja yhdistelmille. Tutustu alta eri C-ajokorttiluokkien opetussisältöihin ja ilmoittaudu koulutukseen!

Järjestämme ajo-opetusta raskaan kaluston kujettajille C-kortin luokissa:

C1-KORTTI

C1-kortti oikeuttaa pienempien kuorma-autojen kuljettamiseen

C1-ajokortin ikäraja on 18 vuotta ja C1-ajokorttia ajavalla tulee vähintään B-luokan ajo-oikeus. Opetusta on vähintää 9 teoriatuntia, 5 ajo-opetusta ja 25 minuuttia kuorman varmistamiseen liittyviä harjoituksia.

C1-kortilla voit ajaa ajoneuvoa, joiden kokonaismassa on yli 3500 kg, mutta enintään 7500 kg ja jotka on suunniteltu tai valmistettu kuljettamaan kuljettajan lisäksi enintään kahdeksan henkilöä. C1-kortilla voit kuljettaa myös ajoneuvoyhdistelmä, jossa on C1-luokan vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa on enintään 750 kg. Kortti oikeuttaa myös ajamaan liikennetraktoria.

Kuljettajantutkinto sisältää C1-teoriakokeen ja -ajokokeen liikenteessä. C1-ajokortti myönnetään 5 vuodeksi kerrallaan.

C1E-KORTTI

C1E-kortilla voit kuljettaa kevyitä yhdistelmiä

Myös C1E-luokkien ajokortin ikäraja on 18 vuotta. C1E-luokan ajo-opetusta voidaan antaa, kun sinulla on C1- tai C-luokan ajo-oikeus.

Opetusta vähintään 8 teoriaopetusta ja 10 ajo-opetusta. Jos ammattipätevyys on voimassa, niin vähintään 3 teoriaopetusta ja 3 ajo-opetusta. C1E-luokan tutkinto sisältää teoriakokeen, sekä ajokokeet joka sisältää käsittelykokeet. C1E ajokortti myönnetään 5 vuodeksi kerrallaan.

Voit ajaa ajoneuvoyhdistelmiä, joissa on C1-luokan vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa on yli 750 kg edellyttäen, että ajoneuvoyhdistelmän kokonaismassassa on enintään 12 000 kg. C1E-kortilla voit kuljettaa myös ajoneuvoyhdistelmiä, joissa on B-luokan vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa on yli 3500 kg, edellyttäen että ajoneuvoyhdistelmän kokonaismassa on enintään 12 000 kg.

C-KORTTI

C-ajokortti eli kuorma-autokortti

Osallistuaksesi kuorma-auton kuljettajaopetukseen sinulla tulee olla B luokan ajokortti suoritettuna. C-korotukseen tarvitaan vähintään 12 teoria- ja 10 ajo-opetustuntia.

Kuljettajantutkinto sisältää C-luokassa teoriakokeen ja ajokokeen liikenteessä. C-ajokortti myönnetään 5 vuodeksi kerrallaan.

CE-KORTTI

CE-ajokortti raskaan yhdistelmän kuljettamiseen

Raskaan yhdistelmän kuljettamiseen tarvitaan CE-luokan ajokortti. Näiden korttien ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta.

CE-korotus vaaditaan, kun kuljetettava yhdistelmä on C-luokan vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa on yli 750 kg.

Opetuksen määrä:

  • Jos ammattipätevyys on voimassa 5 teoria- ja 10 ajotuntia
  • Jos ammattipätevyys ei ole voimassa 15 teoria- ja 30 ajotuntia