C-luokat

Olemme erikoistuneet tarjoamaan ajo-opetusta raskaille ajoneuvoille ja yhdistelmille. Tutustu alta eri C-ajokorttiluokkien opetussisältöihin ja ilmoittaudu koulutukseen!

Järjestämme ajo-opetusta raskaan kaluston kujettajille C-kortin luokissa:

C1-kortti oikeuttaa pienempien kuorma-autojen kuljettamiseen

C1-ajokortin ikäraja on 18 vuotta ja C1-ajokorttia ajavalla tulee vähintään B-luokan ajo-oikeus. Opetusta on vähintää 9 teoriatuntia, 5 ajo-opetusta ja 25 minuuttia kuorman varmistamiseen liittyviä harjoituksia.

C1-kortilla voit ajaa ajoneuvoa, joiden kokonaismassa on yli 3500 kg, mutta enintään 7500 kg ja jotka on suunniteltu tai valmistettu kuljettamaan kuljettajan lisäksi enintään kahdeksan henkilöä. C1-kortilla voit kuljettaa myös ajoneuvoyhdistelmä, jossa on C1-luokan vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa on enintään 750 kg. Kortti oikeuttaa myös ajamaan liikennetraktoria.

Kuljettajantutkinto sisältää C1-teoriakokeen ja -ajokokeen liikenteessä. C1-ajokortti myönnetään 5 vuodeksi kerrallaan.

C1E-kortilla voit kuljettaa kevyitä yhdistelmiä

Myös C1E-luokkien ajokortin ikäraja on 18 vuotta. C1E-luokan ajo-opetusta voidaan antaa, kun sinulla on C1- tai C-luokan ajo-oikeus.

Opetusta vähintään 8 teoriaopetusta ja 10 ajo-opetusta. Jos ammattipätevyys on voimassa, niin vähintään 3 teoriaopetusta ja 3 ajo-opetusta. C1E-luokan tutkinto sisältää teoriakokeen, sekä ajokokeet joka sisältää käsittelykokeet. C1E ajokortti myönnetään 5 vuodeksi kerrallaan.

Voit ajaa ajoneuvoyhdistelmiä, joissa on C1-luokan vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa on yli 750 kg edellyttäen, että ajoneuvoyhdistelmän kokonaismassassa on enintään 12 000 kg. C1E-kortilla voit kuljettaa myös ajoneuvoyhdistelmiä, joissa on B-luokan vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa on yli 3500 kg, edellyttäen että ajoneuvoyhdistelmän kokonaismassa on enintään 12 000 kg.

C-ajokortti eli kuorma-autokortti

Osallistuaksesi kuorma-auton kuljettajaopetukseen sinulla tulee olla B luokan ajokortti suoritettuna. C-korotukseen tarvitaan vähintään 12 teoria- ja 10 ajo-opetustuntia.

Kuljettajantutkinto sisältää C-luokassa teoriakokeen ja ajokokeen liikenteessä. C-ajokortti myönnetään 5 vuodeksi kerrallaan.

CE-ajokortti raskaan yhdistelmän kuljettamiseen

Raskaan yhdistelmän kuljettamiseen tarvitaan CE-luokan ajokortti. Näiden korttien ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta.

CE-korotus vaaditaan, kun kuljetettava yhdistelmä on C-luokan vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa on yli 750 kg.

Opetuksen määrä:

  • Jos ammattipätevyys on voimassa 5 teoria- ja 10 ajotuntia
  • Jos ammattipätevyys ei ole voimassa 15 teoria- ja 30 ajotuntia

Vaajakoski Autokoulu Oy: Kuinka hankkia ajokortti kuorma-autolle

Suuren, raskaan moottoriajoneuvon kuljettaminen tavaroiden, materiaalien tai joukkojen kuljettamiseen on vaikea tehtävä. Tämä johtuu siitä, että kuorma-auto on isompi ja sitä on vaikea ajaa yksityisautoihin verrattuna. Se aiheuttaa enemmän liikenneturvallisuusriskejä, joten ajamiseen tarvitaan erityinen ajokortti.

Aiotko tulla kuorma-auton kuljettajaksi? Ole fiksu ja valmiina pyörän taakse, kun sinulla on asianmukainen koulutus ja luvat. Täällä Vaajakoski Autokoulu Oy: ssä voimme auttaa sinua täysin valmistautumaan, jotta voit ajaa turvallisesti C-luokan ajoneuvoa. 

Katso eriopetussisältö kissojen. C-luokan alle. 

Vaajakoski Autokoulu Oy: Vaatimukset Cat. C-ajokortti

Kissan alaikäraja. C-ajokortti on 21-vuotias. Jos haluat ajaa kuorma-autoa työssä, sinulla on pätevyys hankkia kissa. C- tai CE-ajokortti 21-vuotiaana. Tällöin sinun on suoritettava kuorma-auton kuljettajan lisensoitu koulutus.

Toisaalta C1- ja C1E-luokan ajoneuvojen (pienemmät kuorma-autot ja yhdistelmät) alaikäraja on 18 vuotta. Näiden luokkien lisenssit ovat ensisijaisesti voimassa viisi vuotta.

Tämän tyyppinen ajokortti edellyttää seuraavia yksityiskohtia:

  • Jos ammattitutkinto on pätevä, tarvitset viisi teoreettista oppituntia ja 10 ajotuntia.
  • Jos ammattipätevyys ei ole kelvollinen, tarvitset 15 teoreettista oppituntia ja 30 ajo-tuntia.

Vaajakoski Autokoulu Oy: Cat. C-ajokortti

Kelpoisuus Cat. C-ajokortti, sinun täytyy käydä läpi ja suorittaa onnistuneesti kolme vaihetta. 

  1. Hanki ajokorttilupa. Tarvitset ajokorttiluvan prosessin aloittamiseksi. Se on edellytys ajokokeen suorittamiselle. Ajokorttiluvan saamisen vähimmäisikä on 17 vuotta ja se on voimassa kolme vuotta. 
  2. Ota valtuutetut ajo-oppitunnit. Ajokorttiluvalla voit nyt suorittaa ajotunteja valtuutetulta henkilökunnalta. Voit joko ottaa sen autokoulussa tai yksityisen ohjaajan kanssa, jolla on asianmukaiset hallituksen luvat. Sinun on oltava vähintään 17-vuotias, ennen kuin voit osallistua kuorma-autojen ajo-opetuksiin tiellä.
  3. Suorita kuljettajan testi Cat. B-ajokortti. Hanki läpäisevä pisteet kuljettajatestissä varmistaaksesi, että hallitset käymiesi oppituntien sisällön. C1- ja C-luokan ajoneuvoille testi sisältää teoria- ja käytännön ajokokeen tiellä. Samaan aikaan luokan C1E ja CE kuljettajatestissä on ylimääräinen ajotesti, joka on suoritettava ennen käytännön testiä.
Theme: Overlay by Kaira Extra Text
Cape Town, South Africa